Je bekijkt nu Seafarm

Seafarm

Jouw bezoek aan Zeeland is niet compleet zonder het proeven van lokale delicatessen. Voor die missie ben je bij Seafarm aan het juiste adres. Wij zijn al vaker bij Seafarm geweest om in het restaurant te eten. Daarnaast bezoek je hier ook de groothandel om zelf de beste gerechten te bereiden. En waar kun je dat beter doen dan in de keuken van ons appartement?

Seafarm ziet zichzelf als leider in duurzaam gekweekte vis en schaaldieren. Alle vissen en schaaldieren zijn verwaterd in het bronwater van de Oosterschelde. Verser dan vers vind je het niet! De pareltjes in het assortiment van Seafarm zijn de mesheften, schaal- en schelpdieren, oesters en tarbots. 

Michelinster

De chefkoks die nauw betrokken zijn bij Seafarm, zijn Alan Geaam en Tom Vinke. Geaam heeft één Michelinster achter zijn naam staan en beheert meerdere restaurants in Parijs. Chefkok Vinke is de chef van restaurant De Kromme Watergang. Tijdens de evenementen die Seafarm organiseert worden deze twee chefs met regelmatig ingevlogen om gasten van de optimale beleving te voorzien. 

Evenementen die bij Seafarm georganiseerd worden zijn o.a. de Vrijdag Vismarkt. Op vrijdag reserveer je voor €42,50 per persoon een viergangen (!) menu. Je start met een appetijtelijk aperitief en een oester. Dit wordt gevolgd door velouté van tarbot. Als hoofdgerecht heb je de keuze tussen twee soorten vis of een gerecht met schaal- of schelpdieren. Het menu eindigt met een verrassingsdessert. 

Seafarm Tour

Naast de Vrijdag Vismarkt, het restaurant en de groothandel, is er nog een leuke activiteit te beleven. Een keer per maand is het mogelijk om een publieke tour door de achterkant van het restaurant te boeken. Je gaat met een groep op pad om te ontdekken hoe Seafarm te werk gaat. Ervaar de kracht van zuiver zilte bronwater, bezoek de oesterbassins, bekijk de tabotkwekerij en ontdek hoe de schaaldieren verwerkt worden. 

Wij hebben de Seafarm Tour nog niet gevolgd, maar we zijn erg benieuwd. De tour is inclusief een versnapering en het is ook mogelijk om na de tour aan te schuiven voor de lunch. Hiervoor dien je wel apart te reserveren. 

Geef een reactie